Eray Emin Aydemir

Lig Beşiktaş İçin Yeniden Başladı

Kısa bir aradan sonra tekrar merhaba.

Sosyal medyadaki takipçilerim bilirler, Valerien İsmael konusunda daha ismi konuşulmaya başladığı ilk günden itibaren yanlış bir tercih olduğunu belirtmiş, özellikle tercih ettiği üçlü savunmaya dayalı sistemin Beşiktaş’a uymadığının altını çizmiştim.

Hatırlayanlarınız olacaktır. Yeni sezon öncesinde oynanan hazırlık karşılaşmalarında Beşiktaş üçlü savunmanın getirdiği oyun kurgusu ile rakip kaleye gitmekten uzaktı. Valerien İsmael burada oyun sistemini dörtlü savunmaya entegre ederek bir değişikliğe gitti ve bence doğru bir karara imza attı.

Bu olumlu karar ve takımın ligin başında oynadığı iyi futbolun ardından kendisine olumlu bakmayan ben de dâhil olmak üzere birçok kişi Fransız teknik adama destek verdi.

Ancak ligimiz her ne kadar çok üst düzey olmasa da zorlu bir lig ve bu ligde iyi teknik adamlar var. Valerien İsmael’in oyun sistemi çok kısa sürede çözüldü. Bir de Fransız teknik adamın “dahice” uyguladığı 11 kişi savunma prensibi ortaya çıkınca Siyah-Beyazlı ekip inisiyatifi sürekli olarak rakibine kaptırdı.

Sonuç malumunuz olduğu üzere alınan kötü sonuçlar ve oyuncuların üstü kapalı olsa da eleştirileriyle beraber yolların ayrılmasına kadar gitti.

Beşiktaş yönetimi geç alınmış ancak doğru bir karar olarak Şenol Güneş’i takımın başına getirdi. Güneş’in tecrübesini ve teknik adamlık yeteneğini sorgulamak abesle iştigal olur.

Beşiktaş için ligin yeniden başladığını söyleyebiliriz.

Umarım Beşiktaş yönetimi Güneş için tüm pozitif şartları bir an önce yerine getirir.