Eray Emin Aydemir

Bu Oyun Beşiktaş’a Yakışmıyor

Ardı ardına kaybedilen puanların ardından Beşiktaş’ın Giresunspor karşısında daha etkili bir futbol oynamasını bekledik. Yine olmadı…

Maça etkili başlayan Beşiktaş’ın Valerien İsmael sayesinde bilinçaltına yerleşen frene basma hastalığı bir kez daha devreye girdi.

Siyah – Beyazlı ekip skoru aldıktan sonra sürekli olarak tempo düşürüyor. Beşiktaş’ın genlerinde bu yok. Beşiktaş skoru lehine çevirdiği zaman farkı attırmaya ve rakibini sahadan silmeye çalışır. Huyu, geleneği budur.

Ancak Valerien İsmael yönetimindeki Beşiktaş golü bulunca topa basıyor. Rakibine yaşam alanı tanıyor. 90. dakikadaki pozisyonda VAR devreye girmeseydi 2 puan daha gitmiş olacaktı. 1-0 rakibi sürekli ayakta tutar, umutlarını artırır. Oysa Giresunspor çok etkili bir ekip de değil.

Bir diğer konu da form durumları. Dele Alli ve Redmond’un form durumu yeterli değil. Forma giymek istiyorlarsa mutlaka aşama kaydetmeliler. Beşiktaş özellikle hücum iştahını artırmak istiyorsa bu sorunlara çare bulmalı.

Şampiyonluk iddiasına sahip bir takım hüviyetinde futbol oynamıyor Beşiktaş, Valerien İsmael şapkasını önüne koyup düşünmeli.

Trabzonspor maçı çok ama çok önemli. Olası bir puan kaybında tüm dengeler alt üst olur.